Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاید عجیب ترین نوع وحدت و بستن لیست های انتخاباتی را در انتخابات مجلس یازدهم شاهد بودیم. هم اصلاح طلبان هم اصولگرایان هنوز که هنوز تنها چند روز مانده به موعد برگزاری انتخابات تکلیف قطعی و نهایی خود را نمی دانند و شاید هر روز چشم انتظار لیست تازه ای باشند، برای همین است که زمزمه های زیادی مبنی بر اینکه شاید اینبار شیوه و روش رأی دادن مردم نسبت به انتخابات های گذشته هم تفاوت داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»، بعد از اینکه در اغلب انتخابات های مجلس و شورای های شهرو روستا، لیست یکی از جریانات سیاسی غالب کشور یعنی اصولگرایان و یا اصلاح طلبان حائز کسب اکثریت آراء می شدند، تقریبا چند هفته پیش بود که رئیس جامعه روحانیت مبارز یعنی ایت الله موحدی کرمانی در کسوت امام جمعه موقت تهران و در خطبه های نماز جمعه در مضرات لیستی رأی دادن گفت و تاکید کرد که بهتر است مردم چهره های به درد بخور و کارآمد را برای مجلس برگزینند تا به یک لیست رأی بدهند.

همین رویکرد را برخی سیاسیون هم یادآور شده اند و تاکید کرده اند اینکه لیستی بواسطه فعالیت احزاب سیاسی شکل می گیرد و مردم یکجا باید به آن رأی بدهند یکی از آسیب هایی است که قانون انتخابات دارد و حتما باید این رویه برای انتخابات های بعدی مورد اصلاح و بازنگری قرار بگیرد تا چهره های توانمند و کارآمد آنهم بواسطه شناخت مردم بتوانند راهی قوه مقننه شوند و برای بهبود رویه ها و امور قانوگذاری کنند.

البته این روند در انتخابات پیش رو (هفته آینده) خود به خود در حال اتفاق افتادن است؛ چراکه با وجود تاکیدات چند باره هر دو جریان سیاسی برای وحدت و قرار گرفتن زیر یک چتر واحد، هیچکدام از دو جریان نتوانسته اند یک لیست انتخاباتی واحد معرفی کنند و این روال احتمالا خود به خود باعث آن خواهد شد که چهره های متفاوتی راهی بهارستان بشوند.

اصولگرایان با وجود اینکه خیلی خود را نزدیک به پیروزی حداکثری در انتخابات مجلس یازدهم می دانستند، اما با وجود فعالیت های چند ماهه ساز و کاری تحت عنوان شورای ائتلاف نتوانستند به یک لیست واحد و مشترک برسند و تا به امروز که دومین روز از آغاز تبلیغات انتخاباتی است، علاوه بر لیست شورای ائتلاف، لیست های جبهه پایداری و حتی لیست معرفی شده از سوی حاج «منصور ارضی» مداح قدیمی متمایل به اصولگرایان را پیش روی خود می بینند؛ در حالی که زمزمه هایی در خصوص ارائه برخی لیست های دیگر هم به گوش می رسد.

شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی بعد از رفت و برگشت های بسیار و امید ائتلاف با جبهه پایداری، پس از آنکه لیست انتخاباتی این جریان به سرلیستی «مترضی آقاتهرانی» منتشر شد، لیست نهایی کاندیداهای خود برای حوزه انتخابیه تهران در انتخابات مجلس را به سرلیستی «محمدباقر قالیباف» اعلام کرد.

آنطور که گفته شد، فهرست ۳۰ نفره شورای ائتلاف برای حوزه انتخابیه تهران بعد از طی فرآیندی چند ماهه، مصاحبه های تخصصی، برگزاری مجمع عمومی و بررسی های کارشناسی آماده منتشر شد. نام این لیست همانطور که اعلام شد "ایران سربلند" است که مهم ترین رویکرد آن "نجات اقتصاد ایران" خواهد بود.

۱- محمدباقر قالیباف، ۲-سیدمصطفی آقامیرسلیم(میرسلیم)، ۳-سیدمحمد آقامیری، ۴-عزت الله اکبری تالار پشتی، ۵-زهره الهیان،۶-محسن پیرهادی، ۷-سیدرضا تقوی، ۸-مجتبی توانگر، ۹-مجتبی ثابتی، ۱۰-عاطفه خادمی، ۱۱-سیداحسان خاندوزی، ۱۲-سیدمحسن دهنوی، ۱۳-مجتبی رضاخواه، ۱۴-سمیه رفیعی، ۱۵-فاطمه رهبر، ۱۶-عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی، ۱۷-مصطفی زمانیان، ۱۸-اقبال شاکری، ۱۹-مالک شریعتی نیاسر، ۲۰-مهدی شریفیان، ۲۱-علی شمسی پور، ۲۲-ابوالفضل عموئی، ۲۳-فاطمه قاسم پور، ۲۴-سیدنظام الدین موسوی، ۲۵-الیاس نادران، ۲۶-احمد نادری، ۲۷-سید محمود نبویان، ۲۸-سوده نجفی، ۲۹-کیومرث هاشمی و ۳۰سید علی یزدیخواه تشکیل دهنده لیست شورای ائتلاف در تهران هستند.

همچنین، نامزد‌های جبهه پایداری برای انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تهران با سرلیستی آقاتهرانی بدین شرح، اعلام شدند.۱. مرتضی آقاتهرانی، ۲. سید محمود نبویان، ۳. محمد سلیمانی، ۴. وحید یامین‌پور، ۵. رضا تقی پور انوری، ۶. غلامحسین رضوانی، ۷. الیاس نادران، ۸. سید نظام‌الدین موسوی، ۹. سید محمد جواد ابطحی، ۱۰. رسول جلیلی، ۱۱. علی خضریان، ۱۲. سید مهدی زری‌باف، ۱۳. روح اله ایزدخواه، ۱۴. بیژن نوباوه‌وطن، ۱۵. علی جعفری، ۱۶. فاطمه آلیا، ۱۷. زهره سادات لاجوردی، ۱۸. آسیه کلاته، ۱۹. بتول نامجو، ۲۰. زهرا ابوالحسنی، ۲۱. محمدصادق شهبازی‌راد، ۲۲. ابوالفضل عفت‌نژاد، ۲۳. مهدی صرامی، ۲۴. محمدحسین طاهری آکردی، ۲۵. محمدرضا باقرزاده اول، ۲۶. فیروز اصلانی، ۲۷. سعید کرمی، ۲۸ - احمد سلطانی شیخ علائی، ۲۹. مجتبی ابراهیمی و۳۰. سید محسن دهنوی.

حاج منصور ارضی، مداح اهل بیت نزدیک به اصولگرایان، با انتشار تصویری در صفحه اینستاگرام خود لیست انتخاباتی منسوب به لیست منتخب مداحان را منتشر کرد. در لیست او «سید محمود نبویان» سرلیست است و خبری از نام «محمد باقر قالیباف» نیست.

اصلاح طلبان هم اگرچه در مصاحبه ها و سخنرانی های مختلف تاکید کردند که نامزدی برای ارائه لیست انتخاباتی ندارند و حتی در جلسه شورای عالی سیاستگذاری این جریان برای انتخابات مجلس یازدهم تاکید و تصمیم گیری شد که جریان اصلاحات لیستی را از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس برای انتخابات دوم اسفند ماه نخواهند داشت، اما پس از اینکه لیست 30 نفره این جریان برای انتخابات از سوی سایت «تابناک» معرفی شد که حداقل 23-24 چهره شاخص در آن حضور داشتند، حالا اعلام شده که اصلاح طلبان هم به دولیست انتخاباتی وارد عرصه رقابت خواهند شد.

از قرار معلوم حزب ندای ایرانیان با هماهنگی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تصمیم به ارائه لیست 30 نفره برای انتخابات مجلس از حوزه انتخابیه تهران گرفته است و از طرفی حزب کارگزاران سازندگی هم قرار است لیستی متشکل از 23 یا 24 نفر از کاندیداهای اصلاح طلب حاضر در حوزه انتخابیه تهران ارائه کند. هرچند فصل مشترک هر دولیست، حضور «مجید انصاری» در آنها به عنوان سرلیست است.

مجید انصاری عضو عالی مجمع روحانیون مبارز نیز این موضوع را تائید کرده و در یک جلسه انتخاباتی در حزب ندای ایرانیان اعلام کرده که به او گفته شده سر لیست، لیست انتخاباتی اصلاح طلبان خواهد بود. شنیده شده اصلاح طلبان بر تدوین دو لیست به محوریت شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و حزب کارگزاران سازندگی به نتیجه رسیدند، اما امکان تجمیع این دو لیست نیز وجود دارد. 

منبع: تابناک

کلیدواژه: جشنواره موسیقی فجر ماهواره ظفر کروناویروس وصیت نامه سردار سلیمانی آزادراه تهران شمال انتخابات مجلس یازدهم اصولگرایان اصلاح طلبان وحدت لیست شورای ائتلاف جبهه پایداری حاج منصور ارضی مداح انتخابات مجلس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات لیست کارگزاران سازندگی سرلیستی مجید انصاری سید مصطفی میرسلیم محمدباقر قالیباف مرتضی آقاتهرانی جشنواره موسیقی فجر ماهواره ظفر کروناویروس وصیت نامه سردار سلیمانی آزادراه تهران شمال انتخابات مجلس یازدهم انتخابات مجلس یازدهم حوزه انتخابیه تهران برای انتخابات مجلس انتخابات مجلس لیست انتخاباتی اصلاح طلبان هم شورای هماهنگی جبهه پایداری شورای ائتلاف اعلام شد یک لیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۹۳۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهداف پشت پرده رقیب تراشی برای قالیباف! / اصلاح‌طلبان: در مجلس دوازدهم اقلیت نه نیروی سوم هستیم!

اصلاح‌طلبان تلاش دارند تا صحنه مجلس دوازدهم را صحنه جدال میان طیف های مختلف اصولگرایی نموده و با فرعی کردن برخی مسائل و اصلی کردن برخی فرع ها به کنش انتخاباتی برای ریاست جمهوری ۱۴۰۴ بپردازند.

سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارش‌ها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژه‌های مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامه‌های کشور قرار می‌دهیم.

در این ویژه‌نامه، نگاهی به آخرین مواضع جناح‌های سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته می‌شود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافت‌های مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید

************

روزنامه‌های امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه در حالی چاپ و منتشر شد که پایان رسیدگی به پرونده جنجالی امیر تتلو، سه گام ایران و آژانس در قالب بیانیه مشترک، حاشیه‌های پر هیاهوی «بهشت» و همزمان با پذیرش طرح پیشنهادی آتش‌بس توسط حماس حمله ددمنشانه اسراییل به رفح در صفحات نخست روزنامه‌های امروز برجسته شده است.

کمتر از یکماه دیگر مجلس یازدهم به کار خود پایان داده و مجلس دوازدهم رسما کار خود را آغاز خواهد کرد. این در حالی است که مجلس دوازدهم هنوز به طور کامل مستاجران ۴ ساله خود را نشناخته و انتخابات دور دوم در جمعه پیش‌رو چهره نفرات جدید را مشخص خواهد کرد، تعیین ریاست مجلس بعدی از مهمترین سوژه‌ها در رسانه‌های اصلاح‌طلب است، روزنامه آرمان امروز در این‌باره نوشته است:

از سال دوم ریاست آقای قالیباف در مجلس، یک جبهه مخالفتی با ریاست ایشان شکل گرفت و جمعی از نمایندگان فعلی مجلس، به مرور زمان با نوع مدیریت، اقدامات و فعالیت‌های ایشان در موضع ریاست مجلس مخالف بودند و انتقاداتی به ورود طرح‌ها یا به تأخیر انداختن آن‌ها، نوع مدیریت ایشان در صحن علنی و ورود نیروهایی به مجلس داشتند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است:

مخالفت این جبهه در سال چهارم خیلی شدید شد و از همانجا مشخص بود که برای مجلس دوازدهم، بنا دارند به نحوی وارد کارزار رقابت و انتخابات شوند که آقای قالیباف به ریاست مجلس نرسد و خواهان تغییر در مدیریت مجلس بودند. الان هم شاهد همین فعالیت‌ها هستیم و جریاناتی که در رقابت‌ها و کارزار انتخاباتی شکل گرفت، جریاناتی بودند که اغلب آنها مدعی تحول در نوع مدیریت مجلس بودند. این افراد معتقد بودند که وظیفه ما این است که به مجلس برویم و ریاست و نوع مدیریت آن را تغییر دهیم. بنابراین کار آقای قالیباف سخت و مشکل است.

روزنامه هم‌میهن نیز در ادامه طرح رقیب‌ترشی برای قالیباف گزارشی درباره ایرادات مطرح‌شده به عملکرد هیئت‌رئیسه مجلس نوشته که در بخشی از آن آمده است:

استیضاح‌ها یکی از مواردی بود که بسیاری از نمایندگان به نحوه اعلام وصول خارج از آیین‌نامه آن توسط هیئت‌رئیسه مجلس ایراد گرفتند. نحوه مولدسازی که رئیس قوه مقننه، قطع تریبون برخی از نمایندگان، رعایت نکردن آیین‌نامه‌های داخلی، دستکاری در اعلام وصول‌ها یا تغییر وقت‌ها از جمله ایراداتی بودند که نمایندگان مجلس به‌صورت موردی به هیئت‌رئیسه وارد می‌کردند و از آن گلایه‌مند بودند. دستکاری لایحه بودجه ۱۴۰۰ نشان داد که استیضاح‌ها و مواردی که به آن اشاره شد، تنها ایرادات نمایندگان به عملکرد هیئت‌رئیسه مجلس نبود. ۳۱ فروردین کاظم دلخوش، سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضائی در تذکری، دست‌کاری در لایحه بودجه ۱۴۰۰ را مطرح کرده و خواستار پاسخ قالیباف به صورت علنی شد.

روزنامه شرق نیز در گزارشی نوشته است که اصلاح‌طلبان با بازی روی گزینه ریاست مجلس به دنبال خروج از اقلیت و ایستادن در ردیف نیروی سوم(عامل تعیین کننده در مجلس) هستند؛ در بخشی از گفتگوی شرق آمده است:

می‌توان با قاطعیت گفت فعلا تلاش‌هایی جدی برای پایین‌کشیدن قالیباف از ریاست مجلس دوازدهم در دستور کار منتقدان او در مجلس است؛ اما اگر این تلاش‌ها هم نتیجه ندهد و قالیباف مجددا رئیس مجلس بشود، آنها (تندروها) در گام دوم سعی خواهند کرد که ریاست قالیباف بر مجلس دوازدهم با کمترین توان تأثیر و نفوذ انجام شود؛ بنابراین فارغ از اینکه چه کسی به‌عنوان رئیس مجلس یا اعضای هیئت‌رئیسه انتخاب شود، شاهد یک فضای قطب‌بندی و کشمکش‌های سیاسی در این زمینه خواهیم بود و اینجاست که دوباره تکرار می‌کنم وزن نمایندگان منتسب به اصلاح‌طلبان، مستقلین و معتدلین به مجلس دوازدهم بیشتر می‌شود.

مروری بر اظهارات و مطالب مطرح شده از سوی چهره ها و رسانه های جریان اصلاح طلب نشان می دهد که آنان در اولین محور تلاش های خود به دنبال تولید شکاف میان اضلاع مختلف جریان اصولگرایی بوده و تلاش دارند تا رقابت میان آنان را به نزاع تبدیل و دامنه آن را به انتخابات هیئت رئیسه مجلس و نیز ادامه فعالیت مجلس جدید تعمیم دهند.

بررسی رسانه‌های اصلاح‌طلب حکایت از آن دارد که اصلاح طلبان گرچه تحلیل های متعارضی از شرایط درونی مجلس ارائه می کنند اما کاملا روشن و مشخص است که به دنبال تولید شکاف در میان جبهه انقلاب بوده و تلاش می کنند با طرح برخی حواشی خود را به عنوان اقلیت موثر و تعیین کننده در فضای رسانه ای بازنمایی کنند.

این رسانه‌ها تلاش دارند که تلاش دارند تا محمدباقر قالیباف را از سویی به عنوان محور نزاع در جریان اصولگرایی تعریف کرده و از سوی دیگر این بازنمایی را داشته باشند که قالیباف برای جبران شکست درون گفتمانی و نیز دست یافتن به ریاست مجلس دوازدهم می بایست با طیف اصلاح طلبان و اعتدالیون به توافق دست یابد.

گفتنی است تامل بر کنش های سیاسی-رسانه ای اصلاح طلبان نشان می دهد که آنان تلاش وسیعی دارند صحنه مجلس دوازدهم را صحنه جدال میان طیف های مختلف اصولگرایی نموده و با فرعی کردن برخی مسائل و اصلی کردن برخی فرع ها به کنش انتخاباتی برای ریاست جمهوری ۱۴۰۴ بپردازند.

دیگر خبرها

  • دعوت جبهه پایداری به مشارکت در دور دوم انتخابات مجلس
  • رقابت لیست‌ها در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • انتخابات مجلس دوازدهم و مروری بر «۹ ماه انتخاباتی» در ایران
  • اهداف پشت پرده رقیب تراشی برای قالیباف! / اصلاح‌طلبان: در مجلس دوازدهم اقلیت نه نیروی سوم هستیم!
  • تب و تاب لیست‌های انتخاباتی در واپسین ساعات مجاز تبلیغات
  • واکنش وزیر کشور به ادعای حمایت دولت از یک لیست انتخاباتی
  • نمایندگان مرحله دوم تهران با ۵۰-۶۰ هزار رای وارد مجلس می‌شوند
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با۵۰-۶۰ رای وارد مجلس می شوند /برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • روزنامه دانشگاه آزاد: نمایندگان مرحله دوم تهران با50-60 رای وارد مجلس می شوند/ برای اصولگرایان کیفیت مجلس مهم نیست؛ دعوا بر سر رئیس مجلس است
  • هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!